Kommunens begrunnelse for kulturprisen 09

Vi takker Per Petterson for den generøse gaven vi fikk, ved at han ga teaterlaget prispengene sine.

Aurskog-Høland kommunes kulturpris 2009

 

 

Aurskog-Høland kommune har i år valgt å gi to kulturpriser.

 

Den ene prisen gis til et lag som gjennom de siste 5 år har markert seg gjennom lokalt arbeid for barn, ungdom og voksne med den hensikt å la publikum møte sceneisk kunst på sitt beste, alt fra eventyrlige kulisser, eventyrlig lyssetting og ikke minst eventyrlig formidling fra trygge og godt øvde utøvere.

 

Den andre kulturprisen gis til en lokal forfatter som gjennom de siste årene har markert seg gjennom sitt forfatterskap såvel internasjonalt som nasjonalt, og kan vel trygt kalles en global aktør i den litterære verden!

 

 

Bjørkelangen Teaterlag v/ Marit Lund og Bjørn Pedersen tildeles Aurskog-Høland Kulturpris 2009 teatergruppens arbeid med å fremme teaterlivet i Aurskog-Høland kommune. Teaterlaget har arbeidet for at medlemmene skal få muligheten til å utvikle interesse og ferdigheter innen drama og teater, og har tilført ny giv rundt teaterlivet i Aurskog-Høland. Teaterlagets medlemmer har et variert ensemble av både barn, unge og voksne i forskjellige aldersgrupper.  Teateret har vært aktivt snart i 5 år, og fremført flotte forestillinger for Aurskog-Hølands innbyggere årlig. Fjorårets forestilling hadde hele 850 besøkende, og forestillingene er preget av høy kvalitet både når det gjelder fremføring, kostyme og teknisk utførelse. 

 

Marit Lund tok initiativ til å opprette Bjørkelangen Teaterlag i 2005, og har siden vært leder. Hun har en lang fartstid med teater, spesielt på Lillestrøm kulturhus,, og har vært med både i reklame, film og på tv.

Bjørn Pedersen er teaterlagets manusforfatter og regissør, og har et stort kreativt repertoar. Han har medvirket i over 50 oppsetninger, og har i den siste tiden jobbet eksklusivt for å lage manus og forestillinger spesielt tilrettelagt for BjørkelangenTeaterlag.

 

Gratulerer med kulturprisen 2009 Bjørkelangen Teaterlag!

 

 

Per Petterson tildeles Aurskog –Høland kulturpris for 2009. Petterson er forfatter og bosatt i Hemnes i Høland. Han er utdannet bibliotekar, men har siden 1987 skrevet flere bøker og livnært seg som forfatter. Petterson har mottatt flere nasjonale og internasjonale priser for sitt forfatterskap, som blant annet Brageprisen i 2008 og Nordisk Råds litteraturpris i 2009. han representerer og setter Aurskog-Høland kommune på kartet med sine utmerkelser!

 

Gratulerer kulturprisen 2009 Per Petterson!